Tekst objavljen: 10.11.2016 10:00        


Sajam preduzetništva, 11. po redu, na kome učestvuje i Kompanija "Dunav osiguranje", okupio je juče u Novom Pazaru veliki broj privatnih preduzeća koja predstavljaju svoje proizvode i planove daljeg razvoja sopstvenog biznisa, ali one koji su zaintersovani da se okušaju u tome. 

Sajam preduzetništva u Novom Pazaru

Tom prilikom, kompanija "Dunav osiguranje" predstavila je pakete osiguranja za mala i srednja preduzeća, koji za simboličan iznos premije pružaju kombinovano osiguravajuće pokriće rizika.

Prema rečima šefa Odeljenja za internu prodaju GFO Novi Pazar Radula Živkovića, svi paketi osiguranja su fleksibilni i dozvoljavaju dodatna i atraktivna bonus pokrića, koja su prilagođena delatnosti.

Osim imovinskih osiguranja za preduzetnike, za jednu karakterističnu oblast preduzetništva - prevoznike, Kompanija je pripremila čitavu paletu osiguranja.

Kako navodi Živković, za svaki oblik poslovanja, pa i za mala preduzeća i mikropreduzeća važno je da se pažnja posveti zaposlenima i njihovom osiguranju.

Navodeći primere za pakete osiguranja trgovine, proizvodnje i zanatstva "Dunav osiguranja", Živković zaključuje da je za sigurnost imovine i privređivanja Kompanija, uz tradicionalnu sigurnost i ažurnost, pripremila i pakete po prihvatljivoj ceni čija godišnja premija osiguranja ponaosob s porezom iznosi 115 evra.

Član UO Srpske ascojacije menadžera Dejan Ranđić rekao je da su posetiocima sajma perdstavljene brojne preduzetničke inicijative i programi.

Kako je kazao, Novi Pazar ima veliku priliku za razvoj preduzetništva, a ovakve manifestacije mogu značajno poboljšati preduzetnički duh.

"Najvažnije je da pronađu šta je najbolje za njih, da ne budu lenji i da se edukuju, pogledaju šta su mogućnosti i da se što bolje pripreme", rekao je on.

Na sajmu je nastupilo i 10 lokalnih i regionalnih organizacija koji nude konkretnu pomoć za buduće preduzetnike.

Takođe, zainstresovani će moći da čuju i savete kako napraviti biznis plan, kako učestvovati i aplicirati za različite fondove...

Izvršni direktor Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović rekla je da za sajam vlada veliki odziv i podsetila da je on deo projekta "Šansa za novi početak" koji sprovode DNA communication, Srpska asocijacija menadžera i USAID.

"Pripremili smo i predstavićemo 200 preduzetničkih inicijativa iz oblasti trgovine, prozivodnje, poljoprivrede i usluga", rekla je ona.

Bulatović se nada da će biti sve više zaintresovanih za pokretanje sopstvenog ili porodičnog biznisa jer, kako je dodala, prolaze vremena zapošljavanja u javnom sektoru.

Direktor Filijale NSZ Fahrudin Đekić rekao je da je Sajam preduzetništva odlična prilika za one koji imaju nameru da se okušaju u preduzetničkim vodama i da ta služba posvećuje veliku pažnju potencijalnim preduzetnicima.

Kako je dodao, do sada je 130 lica iz Novog Pazara i Tutina pokrenulo sopstveni posao, a najčešće su kako kaže, u pitanju poslovi iz oblasti usluga, proizvodnje, knjigovodstvene usluge...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Šansa za novi početak Dunav osiguranje mladi preduzetnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana