Tekst objavljen: 17.11.2016 10:23        


Sertifikate za korišćenje oznake E - trustmark , koja potvrđuje da je sajt preduzeća bezbedan za elektronsku trgovinu, dobilo je danas 30 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika iz Srbije, pa sada u Srbiji ima ukupno 66 sajtova tih preduzeća sa tom oznakom.

Sajtovi 66 preduzeća bezbedni za elektronsku trgovinu

Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji, Oskar Benedikt kazao je na konferenciji "Razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji- dostignuća i izazovi" na kojoj su uručeni sertifikati, da je uvođenje oznake poverenja u e-trgovini jedan od najvažnijh rezultata projekta razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji, koji je EU finansirala sa 2, 5 miliona evra.

On je naveo da je taj projekat, koji je pružao podršku malim srednjim preduzećima i približavao im elektronsku trgovinu i poslovanje kao sredstvo za unapređenje konkurentnosti i smanjenja troškova poslovanja, tokom prethodne dve godine realizovan u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvom privrede Srbije.

"Ovo nije kraj, već početak procesa koji uvodi promene u elektronsko poslovanje Srbije, jer je ono neizbežno za dalji privredni rast, ostvarenje profita i nova radna mesta" , kazao je Benedikt i najavio da će EU nastaviti da podržava razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji.

Prema njegovim rečima, preko 700 predstavnika malih i srednjih preduzeća iz Srbije tokom realizacije tog projekta pohađalo radionice o elektronskom poslovanju i e- trgovini.

Benedikt je istakao i da je za oko 1.000 predstavnika državnih institucija održano 35 radionica o značaju digitalne ekonomije, elektronskog poslovanja i trgovine, kao i o borbi protiv sajber kriminala.

On je dodao da je projekat podrške elektronskog poslovanja u Srbiji deo programa pomoći EU sektoru malih i srednjih preduzeća, naglašavajući da je u poslednjih 15 godina EU uložola 15 miliona evra u projekte koji su imali za cilj da ojačaju privatni sector u Srbiji.

Kako je rečeno, u Srbiji ukupno sada ima 66 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika koji su dobili oznaku poverenja za uvođenje E-trustmark oznake.

Naglašeno je i da postoji portal www.e-dukator.rs na kojem građani mogu da se informišu i edukuju o pravima kada kupuju na internet.

Oznaka poverenja koju dodeljuje projekat "Razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji- dostignuća i izazovi", važe do novembra 2017, a nakon završetka projekta centar za razvoj e-trgovine i zaštitu potrošača na internet iz Novog Sada nastaviće da se bavi procesom akreditacije i dodelom tih sertiikata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajtovi sertifikati elektronsko trgovanje mala preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana