Tekst objavljen: 22.11.2022 13:45        


Celo špansko selo, Salto de Castro koje je pre svega dve nedelje stavljeno na prodaju, kupio je Oskar Tores iz Toleda za 300.000 evra. Odnosno za 40.000 evra više od tražene cene

Špansko selo prodato za samo dve nedelje


Ovo napušteno selo koje se sastoji od 44 nekretnine, bara, crkve, škole, policijske stanice, bazena i sportskog prostora, odmah je zainteresovalo investitore koji su nudili 600.000 evra.

- Dobili smo ponude iz Saudijske Arabije, Rusije, Brazila, Velike Britanije... investitori iz više od 20 zemalja širom sveta su nas kontaktirali - naveo je agent iz agencije koja je stavila selo na tržište.

Ipak, samo nekoliko dana od kako je stavljeno na prodaju, selo je prodato sugrađaninu, za oko 15 odsto više od tražene cene prenosi spanishnewstoday.

Tores, koji ima više od 20 godina iskustva u građevini, ima podršku čileanskog investicionog fondaza projekat ruralnog turizma planiranog za napušteno selo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Salto de Kastro nalazi se na samo tri sata udaljenosti od Madrida, a prodavao se po "simboličnoj" ceni zbog iseljenja stanovništva.

Španski ruralni egzodus poslednjih decenija ostavio je oko 3.000 napuštenih gradova i mnoge druge sa sve manjim brojem stanovnika.

Vraćanje života u ove oblasti je ključni izazov za španske političare.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
salto de castro selo na prodaju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana