Tekst objavljen: 28.05.2017 11:36        


Cilj nam je da identifikujemo i uklonimo moguće barijere u poslovanju - rekla je potpresednica vlade Zorana Mihajlović.

Srbija ukida pečat-uvodi se elektronsko plaćanje poreza

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će u narednom periodu prioritet tog ministarstva biti sprovođenje sveobuhvatne reforme katastra, kako bi investitori upis nepokretnosti mogli da obave za svega nekoliko dana.

– Ambicija nam je da ovo sprovedemo po ugledu na revolucionarnu elektronsku dozvolu, koja je, s ponosom mogu da kažem, dala zamajac građevinskom sektoru – rekla je Mihajlović u intervjuu za novi broj magazina “Diplomacy& Commerce”, precizirajući da će uspostava e-katastra omogućiti da se upis imovine obavi za samo tri dana.

Izrazavajući uverenje da će investitori u Srbiji imati najbolje moguće uslove za ulaganje i širenje biznisa, dodala je da sve mere koje sprovodi njeno ministarstvo imaju za cilj da Srbija uđe u klub 20 prvih zemalja sveta po uslovima poslovanja na Duing biznis listi Svetske banke.

– Planiramo ukidanje pečata, elektronsko plaćanje poreza na imovinu, ukidanje prafiskalnih nameta… Uverena sam da ćemo i ove godine napredovati na toj prestižnoj listi, i to niko ne može da zaustavi– navodi Mihajlović.

Da bi što više unapredila poslovnu klimu, Vlada Srbije je, kako dodaje, formirala Radnu grupu zajedno sa Savetom stranih investitora, kako bi se zajednički došlo do najboljih rešenja za firme koje posluju u Srbiji, bilo da su one strane ili domaće.

– Cilj nam je da identifikujemo i uklonimo moguće barijere u poslovanju, i obezbedimo investitorima najbolje moguće uslove za biznis. Koliko smo u tome uspešni najbolje govori to što je Srbija prilikom poslednjeg rangiranja na Duing biznis listi ušla u top 10 zemalja reformatora na svetu – ističe ona.

Mihajlović podseća da je Srbija plasirana na 47. mestu, što je njen najbolji plasman od kad ta lista postoji, i da je za samo dve godine zemlja na njoj ostvarila skok za 44 mesta, za šta je najzaslužnije uvođenje elektronske građevinske dozvole.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pečati ukidanje pečata elektronsko plaćanje porez

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana