Tekst objavljen: 19.03.2014 9:38        


Branko Vučetić, rukovodilac rizika u Srpskoj banci, smenjen je sa ove funkcije jer je upozoravao menadžment na rizične kredite date vlasniku “Farmakoma”.

Srpska banka: Smenjen Vučetić zbog Farmakoma

Vučetić je smenjen jer je ukazivao da je Miroslav Bogićević u Srpskoj banci jednom hipotekom garantovao više kredita. Na čelu banke tada je bio Ivan Maričić koji je ovom šabačkom biznismenu danas savetnik za restrukturiranje.

Dužan i PBB

Bogićević duguje 15 miliona evra i Privrednoj banci Beograd koja je u stečaju.

Maričić je za “Blic” negirao da je Bogićeviću pomagao i da je posao u „Farmakomu“ u oktobru 2013. dobio kao znak zahvalnosti. “Blic” međutim saznaje da je bivši čelnik Srpske banke kod Bogićevića ipak imao neobičan status, jer je iz ove banke u „Farmakom“ doveo kolege - vozača Miodraga Miloševića i saradnicu iz sektora za privredu Danku Božić.

Četiri računa u banci

U julu 2008. u Srpskoj banci su račun otvorile tri Bogićevićeve firme: Fabrika akumulatora Sombor, Industrijski kombinat Guča i Mlekara Šabac. Dve godine posle račun je otvorila i njegova Livnica Požega.

Vučetić i Maričić juče nisu želeli da komentarišu saznanja “Blica”. Maričić je samo ponovio da je istina da se “Bogićević zaduživao u Srpskoj banci, ali i da je plaćao sve obaveze koje su imali i ostali klijenti”. Napomenuo je i da je po Zakonu o bankama suma koju je Bogićević uzeo u Srpskoj banci - poslovna tajna.

Prema nezvaničnim informacijama, Bogićević se u Srpskoj banci zadužio za najmanje nekoliko miliona evra. U junu 2013. njegov „Farmakom“ se nalazio među 22 najveća dužnika koje je ova banka kreditirala sa ukupno 8,2 milijarde dinara (oko 70 miliona evra).

Četiri meseca kasnije Bogićević je rekao za “Blic” da u Srpskoj banci nema ni dinar kredita, a da je obaveze izmirio. Tada nam je to potvrdio i tadašnji predsednik Izvršnog odbora banke Zlatan Peručić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bogićevićevi krediti smenjen bogićević krediti farmakom Srpska banka farmakom bogićević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana