Tekst objavljen: 02.03.2015 10:08        


Srpski poslovni savet u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizovaće nastup srpskih privrednika na sajmu WETEX 2015 (Water, Energy, Tećnology and Environment Exhibition) od 21. do 23. aprila u Dubaiju. Sajam WETEX se održava 17. put zaredom pod pokroviteljstvom Dubai nacionalne kompanije DEWA (Dubai Electricity and Water Authority), a to će biti prvi put da učestvuju i srpske kompanije.

Srpske kompanije prvi put na Sajmu WETEX u Dubaiju

Reč je o najznačajnijoj i najvećoj manifestaciji u regionu na kojoj se sreću vodeći eksperti iz sektora energetike, vodoprivrede, naftne i gasne industrije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Zahvaljujući položaju Dubaija kao globalnog centra za trgovinu, turizam i zelenu ekonomiju, WETEX privlači najveće svetske kompanije i organizacije, navodi se u saopštenju.

Ove godine na sajmu će učestvovati 1.500 izlagača iz 45 zemalja sveta.
WETEX okuplja proizvođače, donosioce odluka, rukovodioce i klijente, nudeći im mogućnost za uspostavljanje novih partnerstava i jačanje poslovnih veza.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu što smo srpskim privrednicima omogućili da se prvi put predstave na najvećoj i najznačajnijoj izložbi ove vrste na Bliskom Istoku. Smatram da je ovo sjajna prilika da uspostave kontakte, da se upoznaju sa potencijalnim partnerima i poslovnom klimom", rekla je direktor Srpskog poslovnog saveta u UAE Mirjana Radenović Ratković.

Kako je navela, najveći benifit je svakako sastanak sa nacionalnom kompanijom DEWA, na kome će učesnici dobiti informacije kako se sa njima posluje, kako se postaje njihov dobavljač, kao i o projektima koji su planirani za naredni period.

Srpski poslovni savet je i ovog puta pripremio posebno uslove za naše kompanije kako bi im olakšali dolazak i nastup na tržištu UAE, rekla je Ratković.

Tokom poslednjih 17 godina, WETEX je značajno doprineo globalnoj promociji energetskog sektora Dubaija, istovremeno podstičući da se u Dubaiju usvoje strateški važne energetske inicijative i omogući vodećim svetskim kompanijama da predstave svoja rešenja i proizvode, razmene iskustva i najbolje primere iz prakse, kao i da se promovišu saradnja i dijalog o aktuelnim tehnološkim rešenjima koja se u oblastima energetike i vodoprivrede primenjuju u regionu Bliskog istoka.

Srpski poslovni savet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Republike Srbije u Ujedinjem Arapskim Emiratima sa osnovnim ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje.

Srpski poslovni savet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i Ujedninjenih Arapskih Emirata, a svoje aktivnosti usmerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu UAE, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
WETEX 2015 sajam u Dubajiu Poslovni sajam sajam tehnologije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana