Tekst objavljen: 18.01.2016 11:35        


 Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard i Purs promenila je kreditni izgled Srbije sa negativnog na stabilni, dok je kreditni rejting zadržan na nivou BB minus, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Izgledi Srbije poboljšani su, kako piše, zahvaljujući uspešno sprovedenim merama fiskalne konsolidacije tokom 2015.

Standard i Purs: Kreditni izgledi Srbije stabilni

Pored te činjenice, kako se navodi u saopštenju, promeni kreditnog izgleda su doprimnele i smanjene spoljnotrgovinske neravnoteže, otpočinjanje procesa strukturnih reformi u javnom sektoru i oporavak ekonomske aktivnosti.

Prema navodima iz saopštenja ove rejting agencije, a koje prenosi Ministarstvo, umerene stope BDP-a podržane investicijama, uz uspešno sprovođenje sporazuma sa MMF-om, doprineće održavanju poverenja investitora u Srbiju.

Strukturne reforme koje sprovodi Vlada Srbije, podržane "stand by" aranžmanom zaključenim sa MMF-om, prema očekivanjima Standard i Pursa, u narednom srednjoročnom periodu stabilizovaće javne finansije i smanjiti učešće države u ekonomiji.

Pozitivnim za kreditni rejting ocenjuje se i otvaranje prvih poglavlja u procesu evro integracija.
Standard i Purs će povećati kreditni rejting Srbije u narednom periodu ukoliko se nastavi sprovođenje programa fiskalne konsolidacije, sprovedu neophodne strukturne reforme i ostvari napredak u procesu ekonomske i institucionalne integracije u EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
MMF pozitivan rast kreditni rejting ekonomske integracija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana