Tekst objavljen: 16.06.2015 11:17        


Pobednik Srbije na međunarodnom takmičenju koji organizuje Evropska komisija EEPA je Startap akademija, škola preduzetništva koju su završile već 3 generacije mladih koji iz naše zemlje kreiraju globalne tehnološke inovacije i biznise.

Startap Akademija dobitnik EEPA

Ministarstvo privrede je kao nacionalni koordinator takmičenja European Enterprise Promotion Awards, u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija, izabralo nacionalne pobednike koji će predstavljati našu zemlju na finalnom takmičenju u novembru 2015. godine, u Luksemburgu. U kategoriji promocije preduzetničkog duha, pobednik je beogradska organizacija SEE ICT sa inicijativom Startap akademija.

Startap akademija je škola tehnološkog preduzetništva koja je namenjena svima koji žele da pokrenu startap ili u njemu učestvuju. Kroz akademiju je prošlo tri generacije — 30 startap kompanija koje zapošljavaju preko 100 mladih ljudi i koje su dobile međunarodne investicije u iznosu od 1 milion evra.

Na jesen kreće i četvrta generacija Startap akademije, a svi oni koji žele da iz Srbije kreiraju proizvode za globalno tržište mogu da očekuju značajnu podršku tokom ovog programa, od validacije ideje do pronalaženja tržišta i investicije. Više informacija o načinu prijave i onome što vas očekuje možete videti na zvaničnom sajtu.

Ono što je doprinelo pobedi je svakako najveći startap događaj u regionu koji je okupio preko 200 tehnoloških preduzetnika i više od 700 mladih koji upravo u ovoj oblasti vidi potencijal za razvoj zemlje. Start Srbija događaj održao se 16. maja u Domu omladine i na njemu se predstavilo 8 najuspešnijih timova sa poslednje generacije Startap akademije i predstavlja finale kampanje “Znam da možemo”, koji su lansirali pioniri domaće stratap scene, SEE ICT, a koja je imala za cilj podizanje pažnje javnosti o uspesima mladih u Srbiji koji su svojim radom i pameću pokazali da je u Srbiji moguće napraviti svetsku karijeru i biznis.

SEE ICT je organizacija koja okuplja tehnološke preduzetnike u zemlji. Osim toga što uzima vrlo aktivnu ulogu u pružanju podrške i edukacije preduzetnicima u IT industriji, kroz brojne programe, poput Startap Akademije, Startit Festa, iOS Akademije, portala Startit.rs, ova organizacija ulaže i značajne napore u privlačenje investicija za svoje timove, o čemu svedoče i ostvareni rezultati.

Od 2006. godine evropskom nagradom Enterprise Promotion Awards nagrađuje se doprinos u promovisanju preduzetništva i malih preduzeća na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou. Od pokretanja ovog takmičenja, prijavljeno je preko 2800 projekata i podržano je osnivanje više od 10.000 novih firmi. SEE ICT će u novembru ove godine biti predstavnik Srbije u Luksemburgu na finalu ovog takmičenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ideje nagrade preduzetništvo start up takmičenje akademija za preduzetnike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana