Tekst objavljen: 22.02.2015 12:40        


ATINA, 7. februara (Tanjug) - Grčki ministar privrede Georgios Statakis porekao je danas da je izjavio kako bi ovoj prezaduženoj zemlji zbog smanjenog poreskog priliva u martu moglo da ponestane gotovinskih sredstava. U njegovom nedavnom intervjuu za američki Vol strit dzornal (WSJ) Statakis je, kako je list naveo, izjavio da će Grčka "ukoliko se poreski priliv ne popravi imati problem sa likvidnošću u martu." Statakis je to medjutim dan

Statakis demantuje da je najavio prortu

ATINA, 7. februara (Tanjug) - Grčki ministar privrede Georgios Statakis porekao je danas da je izjavio kako bi ovoj prezaduženoj zemlji zbog smanjenog poreskog priliva u martu moglo da ponestane gotovinskih sredstava.
Statakis je to medjutim danas na demantova na Tviteru. napisavši da "Nisam rekao da će biti problema sa likvidnošću u martu. To nije istina", rekao je on, prenosi AFP.
Statakis napominje da će na zakonodavnoj agendi premijera Aleksisa Ciprasa, koja će biti objavljena sutra uveče, "biti i mere za povećanje poreskih prihoda, čime će se obezbediti potreban priliv".
Statakis sada tvrdi da problema sa likvidnošću neće biti pre leta i postizanja sporazuma o reformama sa evropskim partnerima.
U intervju za američki dnevnik, ministar je izjavio kako je prihod od poreza izmedju novembra i decembra opao za oko sedam odsto, ili 1,5 milijardi evra i kako je verovato u sličnoj meri smanjen i u januaru.
Nova grčka vlada je odbila poslednju tranšu zajma, vrednu 7,2 milijarde evra, pre nego što medjunarodni program pomoći istekne krajem ovog meseca, insistirajući da bi radije ponovo pregovarala o celom paketu.
Vlada je zatražila privremeno finansiranje, najverovatnije do kraja maja, kako bi se pokrili troškovi tokom novih pregovora.
Atina želi 1,9 milijardi evra od profita koji je Evropska centralna banka imala od grčkih obveznica, kao i dozvolu da prikupi dodatna sredstva kroz kratkoročne državne obveznice.
Grčki partneri u Evropskoj uniji, medjutim, žele sporazum pre nego što istekne tekući program pomoći ili da Atina zatraži njegovo produženje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana