Tekst objavljen: 03.08.2020 11:35        


Pravna lica, odnosno preduzetnici imaju rok do sutra da dostave Agenciji za privredne registre (APR) svoje redovne godišnje finansijske izveštaj za 2019. godinu

Sutra ističe rok za predaju finansijskih izveštaja

APR će sutra, 4.avgusta, kada ističe taj rok, obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći, a ta agencija je, zbog velikog broja obveznika koji su dostavljali izveštaje u prethodna dva dana, obezbedila i dežurstva 1. i 2. avgusta od 9 do 15 časova.

Kako je saopštila APR u petak, očekivalo se da do isteka roka još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje.

Do tada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu.

Od tog broja 189.934 obveznika dostavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe, 28.046 je dostavilo izjave o neaktivnosti, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo 28.284 obveznika.

Dežurstva u APR su obezbeđena radi pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima za rad u informacionom sistemu za elektronsko sastavljanje i dostavljanje izveštaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja izuzetno je ove godine produžen, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika…

Na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, objavljene su informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

Obveznici mogu pitanja u vezi sa primenom PIS FI sistema ili problema sa potpisivanjem slati na elektronsku adresusd@apr.gov.rs, za dodatna objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja mogu poslati mejl nafinizvestaji@apr.gov.rs, a za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je da upute reklamaciju na elektronsku adresuobveznicifi@apr.gov.rs.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rok za predaju izveštaja agencija za privredne registre apr finansijski izveštaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana