Tekst objavljen: 23.02.2015 12:00        


BEOGRAD, 8. februara (Tanjug) - Medjunarodni sajam "Prodekspo 2015", na kojem će učestvovati 39 kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora, počeće sutra u Moskvi, najavljeno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Sutra počinje sajam PRODEXPO 2015 u Moskvi

BEOGRAD, 8. februara (Tanjug) - Medjunarodni sajam "Prodekspo 2015", na kojem će učestvovati 39 kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora, počeće sutra u Moskvi, najavljeno je iz Privredne komore Srbije (PKS).
"Organizovani nastup srpskih kompanija na sajmu 'Prodekspo' jedna je od aktivnosti PKS na internacionalizaciji i predstavljanju izvoznih potencijala srpske privrede na tradicionalnim tržištima, kao što su rusko i tržište EU, ali i na novim destinacijama. Ovaj vid podrške i Privredne komore i države posebno je važan malim i srednjim preduzećimaĆ, ocenio je predsednik PKS Marko Čadež, a navodi se u saopštenju.
Prodexpo je u poslednjih pola godine, četvrti medjunarodni sajam u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, na kojem su domaći proizvodjači nastupili u organizaciji PKS.
Odlazak kompanija u Moskvu PKS je ovoga puta realizovala u saradnji sa Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).
Prema rečima Čadeža, "izvoz je ključna reč za oporavak srpske ekonomije i privredni rast, a poljoprivreda, posebno prehrambena industrija, jedan od naših proizvodnih izvoznih aduta".
Proizvodni program od 9. do 13. februara na moskovskom sajmu predstaviće proizvodjači i preradjivači voća i povrća, mleka, suhomesnatih, konditorskih, pekarskih proizvoda, začina i sadnica.
Kompanije iz Srbije već tradicionalno učestvuju na jednoj od najuglednijih medjunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda, a ruski potrošači sve više prepoznaju kvalitet srpskih brendova.
O tome govori i podatak da je u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda premašio 307 miliona dolara, navodi se u saopštenju PKS.
Na sajmu u Moskvi proizvodni program predstaviće ĆFruvelaĆ Lajkovac, ĆMini PaniĆ Subotica, ĆVino KalemĆ Velika Drenova, ĆGenezaĆ Kanjiža, ĆDestilerija ČolićĆ Kragujevac, ĆNektarĆ Bačka Palanka, ĆAjtien grupĆ (ITN Group) Beograd, ĆMondi LameksĆ (Mondi Lamex) Kraljevo, ĆBaniniĆ Kikinda, ĆZlatiboracĆ Beograd.
Takodje nastupcihe i ĆPionirĆ Subotica, ĆAlevaĆ Novi Kneževac, ĆMaster FrigoĆ Beograd. U okviru nacionalnog štanda Srbije, Pokrajinski sekretarijat za privredu Novog Sada predstaviće kompanije nosioce znaka ĆNajbolje iz VojvodineĆ - ĆVitaminĆ Horgoš, ĆPromont grupĆ (Promont Group), ĆDTD RibarstvoĆ, ĆApatinska pivaraĆ, ĆIM TopolaĆ, ĆRepro tradeĆ, ĆZdravo organikĆ, ĆŽitkoĆ.
U Moskvi će se predstaviti i ĆVinarija KovačevićĆ, ĆVinarija VinumĆ, ĆKarlsberg SrbijaĆ (Carlsberg), ĆDijamantĆ. Na Prodekspu učestvuju i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, kao i kompanije zainteresovane za dobijanje znaka ĆNajbolje iz VojvodineĆ - ĆDžem end dželiĆ (Jam and Jelly) Irig, ĆNovosadski sajamĆ Novi Sad, ĆSava KovačevićĆ Vrbas, ĆFrigo Žika SokoĆ Ruma, ĆSevoĆ Žabalj i ĆMaraĆ Sombor.
Medju izlagačima su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije ĆFrigo JuniorĆ, ĆDrenovac YugotradeĆ, ĆNomil PrometĆ, ĆDar ProduktĆ, ĆNaturfruitsĆ, ĆBerry FruticoĆ.
ĆProdekspoĆ koji će trajati od 9. do 13. februara je najuticajnija medjunarodna izložba prehrambenih kompanija, koje žele da plasiraju proizvode ne samo na tržištu Ruske Federacije već i celokupnog prostora Zajednice Nezavisnih Država.
Svake godine na ovom sajmu učestvuju više od 2.300 firmi iz gotovo 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije, podseća se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana