Zvanični kurs Evra za dan 21.06.21. :: 117.5730 rsd
Tekst objavljen: 28.07.2017 10:25        


Švajcarski franak je pao na jednoipogodišnji minimum prema evru, pošto su pojedini investitori prodavali švajcarsku valutu.

Švajcarski franak na jednoipogodišnjem minimumu

Franak je oslabio za 0,6 procenata na 1,1154 franaka za evro, što je najniži nivo od februara 2016. godine. Švajcarska valuta je na putu da zabeleži najveći dvodnevni pad od aprila ove godine, za više od 1,0 odsto.

Franak je takođe oslabio za 0,7 procenata u odnosu na dolar, na0,958 franaka za dolar.Evro je ojačao za više od 6,0 procenata prema japanskom jenu tokom ovog meseca.

Dolar je krenuo nizbrdo u odnosu na korpu glavnih valuta u sredu, oslabivši na najniži nivo u toku dana nakon objavljivanja saopšetnja o monetarnoj politici sa julske sednice Federalnih rezervi (Fed).

Fed je objavio da će u “relativno skorije vreme” početi da sprovodi politiku uravnoteženja bilansa stanja, što predstavlja promenu u odnosu na prethodno saopštenje da će “ove godine” početi da smanjuje pozicije u obveznicama koje poseduje.

Dolarski indeks, koji meri vrednost dolara u odnosu na šest svetskih valuta, pao je za 0,35 procenata, na 93,681 poena, krećući se malo iznad 13-mesečnog minimuma zabeleženog u utorak.

Evro se stabilizovao na 1,1642 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
frank evro švajcarac švajcarski frank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana