Tekst objavljen: 12.07.2020 17:00        


U novom planu jedna od ključnih stavki je i dve milijarde funti vredan fond za potrebe kreiranja privremenih poslova

Svaki britanski poslodavac koji vrati radnika - dobija bonus

Britanska vlada nastojaće da otkloni krizu nezaposlenosti isplatom bonusa kompanijama koje će vraćati na posao radnike otpuštene zbog korona-krize, najavio je ministar finansija Riši Sunak.

Prema tom planu, poslodavac bi po svakom zaposlenom vraćenom na posao dobio bonus od 1.000 funti (1.256 dolara) nakon što krajem septembra završi državni program subvencionisanja plata onih koji su otpušteni zbog korona-krize, rekao je Sunak u parlamentu.

Kroz program za očuvanje radnih mesta, britanska vlada subvencioniše plate devet miliona radnika, što je ekvivalent više od trećine ukupno zaposlenih u privatnom sektoru, a podržava i plate dva miliona samozaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Novi plan uključuje i dve milijarde funti vredan fond za potrebe kreiranja privremenih poslova za nezaposlene u dobi od 16 do 24 godine u šestomesečnom periodu. U planu je i najveće povećanje broja pripravničkih mesta u istoriji, koje će takođe delom finansirati vlada.

Dalje, standardna stopa PDV-a od 20 odsto biće smanjena na pet odsto za ugostiteljstvo i domaći turizam, počevši od iduće srede, a ostaće na snazi do 12. januara iduće godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Velika Britanija ekonomija bonusi pandemija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana