Tekst objavljen: 18.08.2016 10:53        


Akcije na većini svetskih berzi juče su pale, jer su investitori rasprodali deonice uoči objavljivanja zapisnika sa julskog zasedanja američke Uprave federalnih rezervi (Fed). Pad berzanskih indeksa je usledio samo dan pošto su dvojica zvaničnika Feda nagovestila da je već narednog meseca moguće podizanje kamatnih stopa u SAD.

Svetske berze u padu u očekivanju zapisnika Feda

Predsednik njujorškog ogranka Feda Vilijam Dadli i šef Fedovog ogranka u Atlanti Denis Lokhart su izjavili preključe da bi Fed na septembarskom sastanku mogao podići kamate, prenosi agencija Rojters.

Akcije na Wall Street-u su počele trgovanje u minusu, pri čemu je pola sata od otvaranja berze, industrijski indeks Dau Džons pao za 0,4 odsto, na 18.484,36 poena, širi S||P 500 za 0,3 odsto, na 2.171,55 poena, a tehnološki Nasdak za 0,3 odsto, na 5.212,73 poena, prenosi agencija Frans pres.

Panevropski indeks STOXX 600 je pao za 0,8 odsto, dok je indeks MSCI, merilo globalnih deonica, pao za 0,35 odsto, navodi Rojters.

Sve vodeće evropske berze su juče bile u negativnoj teritoriji, pri čemu je nemački indeks DAX pao za preko 1,0 odsto, prenosi američka televizijska stanica Si-En-Bi-Si.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fed svetske berze wall street pad indeksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana