Tekst objavljen: 03.04.2015 14:56        


Telekom Srbija zvanično je danas pustio u rad 4G LTE mobilnu mrežu sa prvih 50 baznih stanica po celoj Srbiji, gde će brzine daunlouda podataka ići preko 100 megabita u sekundi, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk.

Telekom pustio u rad 4G po celoj Srbiji

Za sada, baznim stanicama za 4G LTE mrežu, u prvoj fazi pokriven je jedan deo Beograda, Novi Sad, Kragujevac, Niš,Subotica, Pančevo, Zlatibor i Kopaonik, naveo je Ćulibrk.

Telekom Srbija je za svega nekoliko nedelja, od dobijanja dozvole za frekvetni opseg, ambiciozno krenuo u širenje 4G mobilne mreže, rekao je Ćulibrk i dodao da svi korisnici koji žele uslugu 4G moraju da dođu u poslovnice Telekoma Srbije i da svoje SIM kartice besplatno zamene za USIM kartice, koje omogućavaju prijem i usluge 4G LTE mreže.

Telekom Srbija je korisnicima 4G mreže omogućio besplatnu uslugu "TV gou" video striming uslugu na smart telefonima nove generacije, a radi se o prijemu programa 13 televizijskih kanala na "pametnim" mobilnim telefonima sa velikim displejom, najavio je Ćulibrk.

Suštinsak prednost 4G mobilne telefonije su velike brzine prenose podataka i juče je Telekom Srbija testirao brzinu mreže koja je u daunloudu išla preko 100 megabita u sekundi, pri čemu imate utisak kada gledate neki video sadržaj u realnom vremenu, pritiskom tastera odziv je gotovo momentalan, bez kašnjenja, preneo je Ćuilibrk.

Na pitanje o planovima za širenje mreže, Ćulibrk je odovorio da će to zavisiti od tempa dobijanja dozvola za gradnju baznih stanica i dozvola za zaštitu životne sredine i naveo da Telekom Srbija trenutno u zemlji ima više od 2.000 baznih stanica za mobilnu telefoniju.

Ćulibrk je izrazio uverenje da će Telekom Srbije i dalje biti lider u pružanju usluga mobilne telefonije u zemlji, kao što je i do sada to bio.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
brzina interneta 4G mreža mobilna telefonija Telekom Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana