Tekst objavljen: 14.06.2016 14:37        


Da je vreme zaista novac, možda najbolje znaju turisti koji uplaćuju letovanje preko “last minute” ponuda i štede čak po nekoliko stotina evra.

Trik da ovog leta odete na more dva puta

Turistička predsezona uveliko traje, pa mnogi prave planove za letovanje. Međutim, ko želi najracionalniji plan trebalo bi, zapravo, prvo da spremi novac, spakuje stvari i odredi datum putovanja, pa tek nekoliko dana pre polaska odredi destinaciju.

- Već nekoliko godina letujem preko “last minute” ponuda pošto sam shvatila da tako mogu da idem dva puta u tri meseca na more umesto jednom. Odem početkom juna i septembra po deset dana i do sada se nijednom nisam vratila nezadovoljna jer se pre nego što se odlučim za ponudu na internetu uverim kakav je smeštaj i lokacija - objašnjava Bojana A. iz Obrenovca.

Ona navodi da se u svako doba godine može naći barem nekoliko “last minute” ponuda i odabrati najbolja.
Kako ističe, neretko letuje i po upola nižoj ceni.

- Recimo, prošle godine sam išla u junu u Lefkadu za svega 45 umesto 80 evra, a ponudu sam našla nedelju dana pre polaska. Dok sam u septembru četiri dana pre leta uplatila polupansion na Kritu za 320, što je za čak 180 evra manje od regularne cene. Idem 12. juna na Tasos za 140 umesto 170 evra, a rezervisala sam put u sredu, 8. juna - naglašava Bojana.

Ipak, nije loše imati i plan B za slučaj da u željeno vreme ne nađete odgovarajuću destinaciju u ponudi, premda u agencijama ističu da gotovo uvek imaju “last minute” ponuda čak i za vrlo popularne destinacije kao što su Lefkada, Skijatos, Hurgada, Alanja ili Sicilija. Nije zanemarljivo ni to što se i kod ovakvih ponuda može najpre platiti samo akontacija od 40 odsto dok se ostatak može dati u ratama do novembra.

- Recimo, aranžman na Siciliji smo poslednjeg dana prodali za samo 80 evra umesto 480 evra, što je “ultra last minute”. U sredu su nam otišla poslednja dva mesta za Krit 13. juna za 540 umesto 800 evra. To činimo samo da bismo smanjili minus pošto mi svakako gubimo novac “last minute” ponudama jer smo aranžmane unapred uplatili - objašnjava Saša Zarić iz jedne agencije.

U agencijama uveravaju da su sva putovanja po “last minute” uslovima identična aranžmanima za koje se plaća puna cena.

- „Last minute“ se može pojaviti za bilo koju destinaciju i bilo koji polazak. Agencije ovakve ponude ne planiraju, one se dese usled okolnosti kao što su dodatni kapaciteti od ino-partnera ili odustajanje putnika od putovanja - ističe Ivana Đurić, zaposlena u jednoj agenciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jeftinije more letovanje last minut turističke agencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana