EUR 117,58 USD 100,36 CHF 109,08

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.08.20. :: 117.5934 rsd

Tekst objavljen: 18.02.2017 17:29        


Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je da će trgovinski sporazum CETA između njegove zemlje i Evropske unije pomoći srednjoj klasi i postaviti standarde za buduće trgovinske sporazume širom sveta, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Trudo: Sporazum CETA će pomoći srednjoj klasi

Obraćajući se Evropskom parlamentu, Trudo je sporazum CETA okarakterisao kao "sveobuhvatni nacrt za odgovornu ekonomsku saradnju".

"Pojedini ljudi su zabrinuti da aktuelni sistem jedino ide u korist uskog kruga elite i ta zabrinutost je opravdana. Međutim, CETA će doneti kreiranje kvalitetnih, dobro plaćenih radnih mesta za radnike iz srednje klase", istakao je Trudo.

On je, takođe, rekao da čitav svet profitira od jake Evropske unije i da taj blok i njegova zemlja treba da predvode međunarodnu ekonomiju u izazovnim vremenima, javlja agencija Rojters.

Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su juče CETA, posle gotovo osam godina pregovora. Većina trgovinskih carina će biti uklonjene, ali kritičari smatraju da će CETA ugroziti teško stečene socijalne i ekološke standarde.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
trgovinski sporazum kanada evropska unija sporazum CETA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana