Tekst objavljen: 25.08.2019 9:00        


Banka se na takav potez odlučila jer nastoji da smanji troškove i zadrži konkurentnost.

Tužno leto za bankare, otkaz za još 500 njih

Franucka banka BNP Pariba planira da ukine oko 500 radnih mesta u svom odeljenju za poslovanje sa hartijama od vrednosti u Francuskoj, izjavio je jedan predstavnik sindikata.

Najveća francuska banka je saopštila da ćeukidanje svih radnih mesta biti realizovano kroz proces dobrovoljnih odlazaka u naredne tri godine.Pojedine radne pozicije biće preseljene u Portugaliju, rekao je Žoel Debos iz sindikata SNB u banci BNP Pariba.

- Ovakav potez deo je nastojanja da se očuva konkurentnost poslovanja BNP Pariba sa hartijama od vrednosti, koje se suočava sa sve većim pritiskom globalne konkurencije i niskim kamatnim stopama - navodi se u saopštenju banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Banka BNP Pariba je u februaru, nakon slabog četvrtog tromesečja, najavila plan smanjenja troškova u iznosu od 350 miliona evra u svom odeljenju za korporativno i investiciono bankarstvo.

Poslovni rezultati banke su se, međutim, poboljšali u prvoj polovini ove godine, ali Jan Žeradin, šef odeljenja za korporativno i investiciono bankarstvi, tvrdi da će poslovanje i dalje biti pod pritiskom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bankari poslovni rezultati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana