Tekst objavljen: 08.08.2020 13:00        


Društvena mreža Tviter objavila je da će od sada obeležavati naloge medija čija uređivačka politika je pod kontrolom vlasti

Tviter će ubuduće obeležavati režimske medije

Nove oznake će se primenjivati na sve medijske kuće u kojima je vidljiv uticaj države na uređivačku politiku pomoću finansiranja, političkih pritisaka i kontrole nad procesom produkcije i distribucije. Do sada su ovu oznaku od većih medija dobili Čajna dejli, Raša tudej i Sputnjik.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tviter je objavio da je postupak označavanja započet prvo u nekoliko zemalja predodređenih za to, ali da će se širiti i na ostatak sveta. Ova društvena mreža planira da označava i naloge pripadnika vlasti, ali samo zvanične, ne i privatne. Odluku o obeležavanju naloga Tviter je doneo posle salvi kritika zbog širenja dezinformacija i propagandnih kampanja.

Osim borbe protiv dezinformacija, cilj ove odluke je i “pružanje konteksta” korisnicima koji na društvenim mrežama prate vesti.Tviter međutim nije pionir u ovim naporima, nekoliko platformi, poput Jutjuba, to već čini. Da se podsetimo, Tviter je već ranijepočeo da obeležava neprikladne tvitove političara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
društvene mreže mediji tviter režimski mediji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana