Tekst objavljen: 27.10.2013 10:00        


Kompanija Twitter je ove nedelje objavila da planira da stavi 70 miliona akcija na tržište od 17 do 20 dolara po jedinici kao i da putem prodaje deonica prikupi čak 1,6 milijardi dolara.

Twitter vredi između 11 i 14 milijardi dolara?

Prema saopštenju Twittera, tokom inicijalne javne ponude akcija, koja će početi 28. oktobra, biće ponuđeno 70 miliona deonica kompanije, a ukoliko sve akcije budu prodate, investicione banke, kao potpisnici emisije akcije, moći će da kupe dodatnih 10,5 miliona deonica, prenosi agencija AP.

Na osnovu ovih cena, kompanija se procenjuje na oko 11 mlrd dolara a očekuje se da ta vrednost poraste do čak 14 milijardi u zavisnosti od toga kako će radnici i investitori ceniti akcije.

Twitterova procena vrednosti akcija je pomalo skromna, budući da je većina analitičara očekivalo cifru veću od 20 dolara po akciji.

Ovakav oprez Twittera govori da je ta kompanija izvukla lekciju iz prošlogodišnjeg Facebook izlaska na berzu, čije su se akcije suočile sa brojnim problemima na elektronskoj berzi Nasdak.

Twitter, koji ima oko 230 miliona aktivnih korisnika, saopštio je da će se njegovim akcijama trgovati pod oznakom TWTR na berzi u Njujorku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
IT kompanije it industrija tviter twitter

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana