Tekst objavljen: 08.09.2015 10:59        


Srbija beleži rast zaposlenosti od 2,81 odsto više u prošlom mesecu u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas u Bačkoj Palanci ministar rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Pozivajući se na podatke Nacionane službe zapošljavanja, Vulin je rekao da je u avgustu zaposleno 1.235 ljudi.

U avgustu za 2,81 zaposlenih više nego lane

Tokom posete firmi "DIV trades" u Bačkoj Palanci, ministar je rekao da je u ovom trenutku najbitnije zadržati političku stabilnost koja će učiniti da ekonomski pokazatelji budu još bolji.

Prema njegovim rečima, sve zemlje u regionu imaju slabije ekonomske pokazatelje od Srbije upravo zbog toga što nemaju takvu političku stabilnost.

"Mi smo imali i poplave i razne druge nepogode, ali je rukovodstvo zemlje održalo stabilnost, što se na kraju vidi i na ekonomskim pokazateljima, koji su sve bolji i bolji", rekao je Vulin.

Govoreći o firmi čije je pogone danas obišao u Bačkoj Palanci, Vulin je rekao da se radi o kompaniji koja nije koristila "nijedan dinar državnih sredstava", već je isključivo koristila sopstveno znanje i sopstvenu preduzetničku hrabrost.

"Zaista je prijatno biti u firmi koja konstantno povećava broj zaposlenih i koja neprestano radi na sopstvenom širenju", rekao je Vulin.

Predsednik opšine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac rekao je da u toj opštini ima još dosta firmi kao što je "DIV trades" i da je Bačka Palanka poznata po tome da ima mnogo uspešnih privatnih preduzeća.
"Opštinska administracija čini sve kako bi olakšala rad privatnim firmama kroz smanjenje opštinskih taksi", rekao je Đedovac.

Direktor proizvodnje u "DIV trades" Arsen Božić kazao je da je to što je od brojnih privatnih firmi u Bačkoj Palanci, ministar Vulin za obilazak izabrao upravo "DIV trades", govori da je rukovodstvo te firme na pravom putu i da je uspešno u onome što radi.

"Mi veliki procenat proizvodnje usmeravamo ka izvozu i to ćemo i ubudućhe raditi i mislimo da na taj način pomažemo i našoj državi", rekao je Božić.

"DIV trades" proizvodi kontejnerske vreće za hemijsku i prehrambenu industriju i građevinarstvo, ima 390 zaposlenih, a 70 odsto proizvodnje namenjeno je izvozu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao rast zaposlenih porast zaposlenih

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana