EUR 117,52 USD 106,60 CHF 109,81

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 28.01.20. :: 117.5456 rsd

Tekst objavljen: 12.01.2020 9:00        


U martu počinje izgradnja brze saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je najavila i početak gradnje Fruškogorskog koridora, vrednog 600 mil EUR

U martu kreće gradnja saobraćajnice koja će spojiti Valjevo i "Miloša Velikog"

- Završićemo i dokumentaciju za novi auto-put Vožd Karađorđe, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo. Osim toga, krenuće i izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom - rekla je Mihajlović, navodi se na sajtu Ministastva.

Ministastarka je podsetila da se radovi već izvode na deonici Miloša Velikog od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, te da će ove godine biti završena i dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara.

- Sama dokumentacija za Požega-Boljare košta 50 mil EUR, kada se završi razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ova deonica okvirno koštati 2 mlrd EUR. Takođe, u naredne tri godine rehabilitovaćemo 5.000 regionalnih i lokalnih puteva - izjavila je Mihajlovićeva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Zorana Mihajlović autoput miloš veliki mart brza saobraćajnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana