Tekst objavljen: 06.03.2016 14:27        


Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da je u obrazovanju za preduzetnike u Srbiji malo prakse i praktičnog rada i da bi u tom smislu sistem obrazovanja trebalo menjati. 

U obrazovanju za preduzetnike malo praktičnog rada

Govoreći u Jagodini najboljim učenicima, maturantima Politehničke škole iz Kragujevca, predvođenih profesorom Petrom Stefanovićem, Marković je ocenio da bi "obrazovni sistem trebalo prilagoditi zanimanjima kojima bi mladi u budućnosti mogli da se bave".

"Do kraja sledeće godine Jagodina planira da zaposliti 5.000 ljudi, a po stručnoj spremi nisu za to kvalifikovani", rekao je Marković.

"Mi se trudimo da radnici koji treba da rade u fabrikama koje stranci otvaraju u Jagodini idu na prekvalifakacije i dokvalifikacije u zemlje odakle su investitori", naveo je on.

Prema njegovim rečima, mora se voditi računa, jer ne mogu svi koji završe fakultete da rade u kancelarijama.

"Srbija mora da sačuva svoju pamet, da mladi, stručni ljudi ne odlaze u Evropu i svet bez povratka, a u tome je velika uloga i države i roditelja, da motivišu svoju decu i stvaraju im radne navike koje su veoma važne da bi se postao kvalitetan čovek i kompletna ličnost", istakao je Marković.

"Biti privatni preduzetnik u Srbiji danas je mnogo teško", rekao je Marković, koji je podsetio da je 36 godina u privatnom preduzetništvu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
sistem obrazovanja preduzetnici mladi preduzetnici obrazovanje mladi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana