Tekst objavljen: 22.02.2015 3:45        


KRAGUJEVAC, 7. februara (Tanjug) - Za tri meseca od preuzimanja većinskog paketa akcija kragujevačke mlinsko-pekarske industrije "Zzitoprodukt", slovenačka kompanija "Don Don" je investirala oko pola miliona evra i planira nastavak ulaganja, saopšteno je iz kompanije "Don Don". U toj kompaniji istuču, da je u "Zzitoproduktu", zbog dotrajalosti, jedna tunelska linija za proizvodnju osnovne vrste hleba potpuno razmontirana i na njeno mest

U opremu investirali oko pola miliona evra

KRAGUJEVAC, 7. februara (Tanjug) - Za tri meseca od preuzimanja većinskog paketa akcija kragujevačke mlinsko-pekarske industrije "Zzitoprodukt", slovenačka kompanija "Don Don" je investirala oko pola miliona evra i planira nastavak ulaganja, saopšteno je iz kompanije "Don Don".
U toj kompaniji istuču, da je u "Zzitoproduktu", zbog dotrajalosti, jedna tunelska linija za proizvodnju osnovne vrste hleba potpuno razmontirana i na njeno mesto postavlja savremena fermentaciona komora sa podnim grejanjem, kao i da su remontovane dve peći za proizvodnju linijskog hleba i dopremljena nova rotaciona peć.
"Kragujevac je ovog meseca postao centralni pogon u sistemu kompanije Don Don za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Zzitoprodukta snabdeva celo tržište Srbije", navedeno je u saopštenju.
Kako je naglašeno, za kratko vreme je pogon dostigao proizvodnju od 6.000 vekni dnevno.
Takodje, povećana je i proizvodnja svih vrsta hleba, pa se u Kragujevcu sada proizvodi i beli rezani hleb za čiju proizvodnju nije bilo uslova pre dolaska novog, većinskog vlasnika, kompanije "Don Don".
U "Zzitoproduktu" se sada dnevno proizvede oko 35.000 vekni svežeg, rezanog, pakovanog i tost hleba, a za proizvodnju se utroši oko 13 tona brašna.
Kompanija "Don Don" navodi i da su zbog proizvodnje nove kategorije tost hleba, otvorena i nova radna mesta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana