Tekst objavljen: 11.09.2019 12:05        


Četiri koverte, sa neobavezujućim ponudama za kupovinu Komercijalne banke, u utorak su otvorene na sednici tenderske komisije Ministarstva finansija

U trci za Komercijalnu tri fonda i jedna banka

Za najveću banku u domaćem vlasništvu zainteresovane su, kako "Novosti" nezvanično saznaju - jedan investicioni fond i tri banke, koje su već prisutne na srpskom tržištu.

Ministar finansija Siniša Mali juče je potvrdio da su za Komercijalnu banku neobavezujuće ponude poslale i banke koje su prisutne na domaćem tržištu kao i fondovi.

"Za Komercijalnu banku je bilo šest zainteresovanih banaka i institucija, a dostavljene su četiri neobavezujuće ponude", istakao je Mali, potvrđujući da su sve četiri stigle blagovremeno, u predviđenim rokovima.

Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

U narednim danima, Ministarstvo će uz asistenciju privatizacionih savetnika izvršiti analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi.

Nakon toga, kvalifikovani ponuđači, će imati mogućnosti da izvrše dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke. Predviđeno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom meseca novembra ove godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ponude komercijalna banka kombank Komercijalna banka prodaja komercijalne banke siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana