Tekst objavljen: 21.06.2017 14:03        


U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom "Nikola Tesla" ušla su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude.

U trci za koncesiju aerodrom pet ponuđača

Kako je objavila danas Politika, neobavezujuće ponude dostavili su švajcarsko-francuski konzorcijum ("Merdijam istern Jurop investments", Aerodrom iz Ciriha i "Efaž"), indijsko-grčki konzorcijum ("GMR infrastraktr limitid" i "Terna"), francuska kompanija "Vinsi erports", južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum ("Incion internešenel erport korporejšn", "Jitirimlari ve isletme" i "VTB kapital infrastraktr") i kineski konzorcijum ("Hejna er trevl servis", "HNA" i "Čajna nešenel aero tehnolodži").

- Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu - navodi Politika.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom "Nikola Tesla" javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a od danas počinje prava trka za izbor koncesionara jer će stizati obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca, odnosno 75 kalendarskih dana.

To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
koncesija aerodroma ponuđači aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana