Tekst objavljen: 19.07.2021 15:30        


Ministar za kulturu i turizam Turske Mehmet Ersoj predložio je da građanima Srbije bude omogućeno da putuju u Tursku i obratno, turskim građanima u Srbiju, samo sa ličnom kartom, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

U Tursku uskoro samo sa ličnom kartom?


"Odnosi Srbije i Turske su na nivou kao nikada do sada i to utiče na povećanje ulaganja. Želimo da povećamo ulaganja Turske u Srbiju, jer vidimo veliki potencijal u turizmu, kao što su banje, a time ćemo automatski povećati i ulaganja u trgovinu", rekao je ministar Ersoj.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić sastala se u petak u Beogradu sa ministrom za kulturu i turizam Republike Turske, Mehmetom Ersojem.

Matić je poručila da je Turska jedno od najznačajnijih i prioritetnih emitivnih tržišta za Srbiju. Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) u prvih pet meseci 2021. godine, a prema broju ostvarenih noćenja, turisti iz Turske se nalaze na prvom mestu na listi emitivnih tržišta, navodi se u saopštenju ministarstva trgovine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Matić je navela da postoji značajan prostor za investicione projekte u sferi banja, zdravstvenog turizma i povećanja kako smeštajnih kapaciteta, tako i unapređenja usluge.

"Turska je kada govorimo o turizmu, hotelijerstvu i kvalitetu usluge u samom svetskom vrhu i njihovi investitori su dobro došli kako bismo neka naša banjska lečilišta pretvorili u savremene spa-centre", rekla je ona.

Kako piše u saopštenju, Matić i Ersoj su se saglasili da ćebiti formirana radna grupačiji će zadatak biti da na operativnom nivou realizuje sve aktivnosti koje su dogovorene tokom sastanka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mehmet ersoj turska lična karta putovanje tatjana matić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana