Tekst objavljen: 27.05.2015 9:47        


Razgovori između Grčke i kreditora moraju biti ubrzani, rekao je danas evropski komesar za ekonomska i finansijska pitanja Pjer Moskovisi. "Svesni smo postojanja problema likvidnosti u Grčkoj i zato je bitno da se pregovori u Briselu ubrzaju. Želimo sporazum i to brzo. Naporno radimo na tome", rekao je Moskovisi na marginama konferencije u Dablinu.

Ubrzati pregovore između Grčke i kreditora

On je dodao da bi bilo pogrešno reći da nije postignut napredak u pregovorima i da su u toku razgovori o konkretnim predlozima.

"Moramo još mnogo da radimo, ako želimo dogovor", istakao je Moskovisi.

Atina ima problem sa gotovim novcem jer ne može da postigne dogovor sa svojim kreditorima, Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), EU i Evropskom centralnom bankom, o reformama kojim bi bila oslobođena poslednja tranša iz paketa finansijske pomoći od 7,2 milijardi evra.

Moskovisi je naglasio da ne postoji rezervni plan već samo plan da čvrsta Grčka ostane članica evrozone.

"Izlazak Grčke iz evrozone predstavljao bi veliki problem. Naravno da bi priroda evra bila narušena ukoliko bi jedna država izašla iz monetarne unije", dodao je Moskovisi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija pregovori sa mmf Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) MMF svetska banka međunarodni kreditori evrozona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana