Tekst objavljen: 20.02.2015 14:27        


Evropska investiciona banka (EIB) i Erste banka ugovorile su kreditnu liniju u iznosu od 50 miliona evra za dugoročno finansiranje malih i srednje kapitalizovanih preduzeća i lokalnih samouprava, saopštil je danas Erste banka. Kako je precizirano u saopštenju, 70 odsto sredstava biće korišćeno za finansiranje privrede, dok će 30 odsto biti namenjeno lokalnim samoupravama.

Ugovorena kreditna linija od 50 miliona evra

Predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić naveo je da saradnja sa EIB omogućava plasiranje sredstava uz kamatne stope koje su niže od standardnih, da su rokovi otplate dugi i da će zavisiti od konkretnih projekata za koje se sredstva koriste.

Period raspoloživosti ove kreditne linije, odnosno period u kome banka može da povuče sredstva od EIB je 24 meseca od potpisivanja ugovora.

To je treća po redu kreditna linija Erste banke u saradnji sa EIB - prethodne dve bile su 2010. i 2012. godine i ukupno su iznosile 75 miliona evra.

Najveći deo ovih sredstava plasiran je preduzećima koja se bave proizvodnim delatnostima, trgovinom, nekretninama, građevinarstvom, ugostiteljstvom i turizmom, kao i poljoprivredom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Evropska investiciona banka (EIB) finansiranje malih i srednje kapita banke erste kredit za preduzetnike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana