Tekst objavljen: 07.05.2017 14:33        


To je u zajedničkom interesu i državljana EU i državljana SAD u ovom slučaju - rekao je evropski komesar.

Ukoliko imate ove pasoše u SAD i Kanadu možete bez viza

Evropska unija isključila je danas mogućnost uvođenja viza državljanima SAD i Kanade, a komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos kaže je da je postignut napredak u pregovorima s Vašingtonom i Otavom o putovanju bezviza u SAD i Kanadu za građane pet zemalja članica Unije.

Građanima Bugarske, Hrvatske, Kipra, Poljske i Rumunijepotrebne su vize za ulazak u SAD, dok su u Kanadi na snazi vizna ograničenja za Bugare u Rumune, navodi AFP. Evropski parlament je u martu pozvao Evropsku komisiju da, u znak odmazde, uvede američkim državljanima vize za ulazak u zemlje EU.

Međutim, Avramopulos je danas izjavio da je u pregovorima sa SAD i Kanadom o viznom režimu postignut napredak, istakavši da će “EU uvek odabrati angažovanje, posvećenost i strpljivu diplomatiju, umesto bilo kakvog oblika jednostrane odmazde”.

– To je u zajedničkom interesu i državljana EU i državljana SAD u ovom slučaju – rekao je evropski komesar. Kad je reč o Kanadi, Avramopulos je naveo da je ta zemlja dozvolila “značajnom broju” Bugara i Rumuna da uđu na njenu teritoriju bez viza od ponedeljka nakon “kontinuiranih diplomatskih napora”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
evropska unija EU pasoš

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana