Tekst objavljen: 03.08.2016 14:25        


Glavna bitkoin berza sa sedištem u Hongkongu obustavila je trgovanje, pošto su hakeri navodno ukrali 65 miliona dolara virtuelne valute, što je izazvalo sunovrat vrednosti te digitalne novčane jedinice za preko 20 odsto. Bitfineks berza je saopštila da je suspendovala sve transakcije nakon što je otkriveno da su bitkoini nekih klijenata ukradeni, javlja agencija AFP.

Ukradeno 65 mln dolara bitkoina, obustavljeno trgovanje

"Danas smo otkrili da je probijen sigurnosni sistem zbog čega smo morali da obustavimo kompletno trgovanje na Bitfineksu, da zaustavimo sva polaganja depozita preko tokena, kao i povlačenja sredstava sa Bitfineksa", dodaje se u saopštenju objavljenom sinoć na internet stranici ove berze.

"Sprovodimo istragu vezano za upad u sistem kako bi se utvrdilo šta se dogodilo... Razmotrićemo različite opcije za rešavanje problema gubitaka koje su pretrpeli kupci kasnije tokom istrage", piše u saopštenju. Kompanija je zamolila za strpljenje dok traje istražni postupak.

"Blumberg news" je izvestio da je haker uzeo sa platforme 119.756 bitkoina, ili oko 65 miliona dolara po sadašnjim cenama.

Vrednost ove vrlo volatilne valute pala je danas na ispod 482,82 dolara sa jučerašnjeg nivoa od 603,06 dolara, prema podacima "Blumberg news", ali je danas popodne po azijskom vremenu porasla na 539,53 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krađa bitkoina bitkoin bitkoin na berzi hakeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana