Tekst objavljen: 13.07.2022 16:25        


Narodna banka Srbije saopštila je danas da je identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ne stoji NBS. 

Upozorenje NBS: Pojavile su se lažne Facebook stranice Narodne banke


U pitanju su, kako navode na svom sajtu, primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice.

"Imajući u vidu da su u pitanju lažne stranice, preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, Narodna banka Srbije je prethodno odmah reagovala, između ostalog i preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži, upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke na ovim stranicama, kako bi ih adekvatno zaštitili", navodi se u saopštenju centralne banke i dodaje:

U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Narodna banka Srbije je, dodaje se, i u ovom slučaju preduzela mere i prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lažne stranice Narodna banka Srbije Facebook prevara online prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana