Tekst objavljen: 24.01.2014 15:49        


Narodna banka Srbije dala je saglasnost osiguravajućem društvu Metlajf da prenese deo portfelja osiguranja života na Viner štetiše osiguranje. Kako se navodi u saopštenju, prenos portfelja se vrši sa stanjem na dan 31. decembra 2013. godine.

Viner štetiše osiguranje preuzima portfelj Metlajfa

Deo portfelja koji se prenosi odnosi se na dugoročne ugovore o mešovitom osiguranju života, ugovore o osiguranju života i o dopunskim osiguranjima uz ta osiguranja, kao i rezervi i obaveza.

Osiguravajuća kompanija Metlajf dužna je da u roku od 15 dana od dana prijema rešenja o saglasnosti za prenos portfelja osiguranja, pismenim putem ili preko sredstava javnog informisanja obavesti korisnike čiju su ugovori preneti Viner štetiše osiguranju.

Obaveza je da ugovarači osiguranja budu obavešteni i o danu do kojeg treba da se izjasne o tome da li prihvataju prenos portfelja ili raskidaju ugovor o osiguranju, kao i o pravima koja osiguranici imaju u slučaju raskida ugovora.

Viner štetiše osiguranje dužno je da, u roku od 30 dana zaključi nove ugovore sa dosadašnjim osiguranicima "MetLife" akcionarskog društva za životno osiguranje koji su prihvatili prenos portfelja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
metlife Wiener Stadtische osiguravajuće kuće osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana