Tekst objavljen: 09.02.2016 12:42        


Visa Inc. (NYSE:V) pokrenula je platformu Visa Develepor, koja najveću svetsku platnu mrežu transformiše u otvorenu platformu, usmrenu ka razvoju inovacija u oblasti plaćanja i trgovine. Po prvi put u šest decenija dugoj istoriji kompanije, programeri softverskih aplikacija imaće otvoren pristup najnaprednijoj svetskoj tehnologiji plaćanja, proizvodima i servisima kompanije Visa.

Visa lansirala platformu Visa Developer

Nova Visa Developer platforma dizajnirana je kako bi pomogla finansijskim institucijama, trgovcima i IT kompanijama da izađu u susret zahtevima i potrebama klijenata i trgovaca, koji se sve više oslanjaju na integrisane uređaje putem kojih obavljaju kupovinu, uplaćuju sredstva i primaju uplate. Otvorena platforma omogućava pristup nekim od najpopularnijih tehnologija plaćanja kompanija Visa, kao i usluge koje uključuju identifikaciju vlasnika kartice, mogućnost plaćanja person-to-person, bezbednein-store i online usluge plaćanja poputVisa Checkout-a, konverziju valuta i obaveštenja o transakcijama. Visa planira da u toku sledeće godine obezbedi pristup i drugim naprednim servisima plaćanja.

Kao lider na tržištu tehnologija plaćanja, otvaranjem pristupa našoj globalnoj mreži imamo mogućnost da trasformišemo svetsku trgovinu i time podržimo naše klijente, partnere iz industrije i inovatore u njihovoj misijida kreiraju nove, jednostavnije i sigurnije načine plaćanja”, izjavio je Charlie Scharf, CEO, Visa Inc.
Visa Developer jeistovremeno i nov način pristupa našoj mreži i nova distributivna platformu za proizvode i usluge kompanije Visa na globalnom nivou.” 

U prethodnih nekoliko meseci vodeće finansijske institucije, tehnološke i start-up kompanije učestvovale su u testiranju beta verzije nove Visa developer platforme i mnogi od njih su već kreirali inovativne prototipe aplikacija koje koriste Visa tehnologiju. Među njima su Capital One, CIBC, Emirates NBD, National Australia Bank (NAB), RBC, TD Bank, Scotiabank, TSYS, U.S. Bank and VenueNext. Sudeći po rezultatima istraživanja koje je sproveo Accenture, FinTech investicije su premašile $12B u 2014. godini.

Kreiranje Visa Developer platforme rezultat je višegodišnjegrada Visa timova za globalni razvoj proizvoda i napredne tehnologije. Eksperti kompanije„preveli“ su Visa proizvode i servise za plaćanje u aplikaciju programiranog interfejsa; standardnu tehnologiju koju stručnjaci koriste za kreiranje softvera i aplikacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Neke od kompetitivnih prednosti Visa globalne platforme za programere:

  • Portal je dostupan na globalnom nivou i na jednostavan način pruža mogućnost pretrage i pristupa širokom spektru Visa proizvoda i usluga. 
  • Otvorena platforma omogućava pristup stotinama Visa API i alatki za razvoj softvera za neke od najpopularnijih proizvoda i rešenja za različite načine plaćanja.
  • Opcija za testiranje aplikacije omogućava realno, plug and play iskusto, kao i pristup podacima Visa testa.  
  • Centri za razvoj Visa Developer-a su specijalno dizajnirani kao centri za kolaboraciju i zajedničko kreiranje na ključnim tržištima kao što su San Francisko, Dubai, Singapur, Majami i Sao Paolo.
Razdvojili smo kompletnu ponudu Visa proizvoda i usluga i ekspertima omogućili otvoren pristup ključnim sistemima plaćanja”, izjavio je Rajat Taneja, Rajat Taneja, Executive Vice President of Technology, Visa Inc.
Verujemo da ovaj naš potez predstavlja prvi korak ka nastanku potpuno novog iskustva u trgovini, dok će integrisana Visa tehnologija obezbediti sigurnost i lakoću plaćanja. Ako svemu tome dodate i mogućnost distribucije ovih novih iskustava širom Visa globalne mreže, jasno je da će Visa Developer postati jedna od omiljenih platformi za programere iz celog sveta.”.

Vizija kompanije Visa za globalni program razvoja uključuje kreiranje otvorenog tržišta koje hiljadama finansijskih institucija, milionama trgovaca i tehnološim kompanijama omoguvaća saradnju, razmenu i pretragu inovativnih aplikacija i usluga.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Visa Nova Visa Developer platforma Visa API

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana