Tekst objavljen: 03.08.2017 16:49        


Rekordan broj poljoprivrednih proizvođača, njih više od 600, prijavio se na godišnji izbor za najuspešnije poljoprivrednike Intesa Farmer koji Banca Intesa organizuje već petu godinu zaredom kako bi podržala razvoj agrara kroz afirmaciju najistaknutijih pojedinaca.

Više od 600 prijava pristiglo na takmičenje Intesa Farm

Odziv na konkurs bio je izuzetan, uz rast broja prijava u svim kategorijama u kojima se dodeljuje nagrada – Intesa Ratar, Intesa Stočar, Intesa Voćar, Intesa Povrtar i Intesa Slow Food proizvođač pokrenutoj u saradnji sa međunarodnom organizacijom Slow Food koja promoviše kvalitet, tradiciju i autentičnost lokalne proizvodnje hrane. Ovogodišnji ciklus Intesa Farmer takmičenja bio je otvoren od 25.05. do 01.08.2017. godine, a pravo učešća imali su svi registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banca Intesa.

Najuspešniji takmičari biće proglašeni na jesen i nagrađeni odlaskom na neku od uglednih internacionalnih poljoprivrednih sajamskih manifestacija. Pobednici će biti izabrani na osnovu opštih kriterijuma koji uključuju godišnje rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljenu saradnju sa Banca Intesa.

U kategoriji ratarstvo dodatni kriterijum je upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, a u kategoriji voćarstvo implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite i posedovanje sertifikovanih sadnica. Dodatni kriterijum u kategoriji povrtarstvo je mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru za šta je potreban staklenik, plastenik ili folijarna proizvodnja, a u kategoriji stočarstvo uzgoj rasnih grla stoke.

Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Predrag Milenović, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Banca Intesa je jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu u pogledu podrške poljoprivredi. U toku prvih sedam meseci 2017. godine, banka je registrovanim poljoprivrednim proizvođačima odobrila 23,2 miliona evra kredita i ostvarila rast novih plasmana od 9,3 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nagradmni konkurs banka intesa Intesa Farmer prijave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana