Tekst objavljen: 20.02.2015 12:49        


Švedski proizvodjač kamiona Volvo zabeležio je u četvrtom kvartalu 2014. operativni profit osetno niži od očekivanog, ali je podigao prognozu za severnoameričko i evropsko tržište za ovu godinu, saopšteno je iz te kompanije.

Volvo poslovao ispod očekivanja u 4. kvartalu

Za poslednja tri meseca prošle godine, ova švedska grupacija ostvarila je operativni profit od 3,02 milijarde švedskih kruna (321 milion evra), prema 3,08 milijardi godinu ranije, dok su analitičari prosečno predvideli 3,73 milijarde kruna profita, preneo je Rojters.

Volvo, koji je u stalnoj borbi s kompanijama Dajmler i Folksvagen za prvu poziciju u svetu u sektoru kamiona, predvidja za tekuću godinu snažnu tražnju u tom segemntu u SAD-u, dodajući da će njegova divizija gradjevinskih mašina pretrpeti pad zbog usporavanja kineske ekonomije.

Ova grupacija, sa sedištem u Geteborgu, inače prva u zemlji po broju zaposlenih i po veličini prihoda, izmedju ostalog planira i gašenje oko hiljadu radnih mesta upravo u diviziji građevinskiih mašina, u okviru preduzetih mera restrukturiranja.
Za tekuću godinu Volvo planira da u Evropi proda 240 hiljada, a u Severnoj Americi 310 hiljada kamiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
švetska grupa kompanija dajmler

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana