Tekst objavljen: 31.01.2024 14:55        


Vlasnici automobila će obaveštenja o besplatnim servisnim kampanjama za svoja vozila od sada moći da dobiju i na tehničkim pregledima, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja

Vozači će od sada na tehničkom pregledu dobijati i nove važne informacije o svojim vozilima


Kada proizvođači vozila uoče neki potencijalni problem na određenom tipu ili seriji proizvedenih vozila, deklarišu servisnu kampanju za određena vozila za koje je potrebno preventivno uraditi neku intervenciju koja se organizuje u celom svetu, na svim tržištima na kojima su proizvođači prisutni.

Intervencija može da bude u vezi sa bezbednošću vozila(intervencije na sistemu upravljanja, oslanjanja, kontrole vozila itd.), ali i ne mora (npr. nije adekvatno pričvršćen amblem na haubi i sl.).

U praksi se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika, nakon čega u evidenciji uvoznika ne postoje podaci o novom vlasniku vozila i postavlja se pitanje kako te vlasnike vozila obavestiti o tekućoj servisnoj akciji.

Ovaj problem je u Republici Srbiji uspešno otklonjen zajedničkom akcijom koju su osmislili Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova dostavlja informaciju jednom mesečno Agenciji za bezbednost saobraćaja koja softverski prosleđuje te podatke svim linijama tehničkih pregleda na celoj teritoriji Republike Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukoliko se prilikom redovnog godišnjeg tehničkog pregleda vozila prikaže obaveštenje da predmetno vozilo ima mogućnost rešavanja servisne kampanje, kontrolori odštampaju obaveštenje i isto predaju stranci.

Stranku obaveštavaju da postoji mogućnost da se na vozilu izvrši servisna kampanja i da je potrebno da se vlasnik vozila javi ovlašćenom servisu uvoznika.

Postojanje mogućnosti da se izvrši servisna kampanja ne utiče na ocenu tehničke ispravnosti vozila i nesmetano se nastavlja sa daljom proverom tehničke ispravnosti.

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća građane da je otklanjanje nedostataka ovog tipa, koja je deklarisao proizvođač preko uvoznika vozila besplatno.

Uspešna saradnja Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, koja je ozvaničena Protokolom o saradnji koji su potpisali v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Aleksandra Đurđević, donela je još jednu korist za vlasnike vozila, koja će uticati ne samo na bolju uslugu koju će građani Srbije dobijati već i na povećanje bezbednosti saobraćaja, što je i jedan od prioriteta saradnje, ali i primer društveno - odgovornog ponašanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
besplatne servisne kampanje agencija za bezbednost saobraćaja tehnički pregled proizvođači automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana