Tekst objavljen: 26.02.2015 11:25        


Poverenje se vraća u Grčku zajedno sa bankarskim depozitima, nakon što je Atina uspela da izdejstvuje četvoromesečno produženje programa pomoći, izjavio je grčki ministar finansija Janis Varufakis.

Vraćaju se depoziti u grčke banke

Varufakis je u intervjuu za Blumberg TV rekao da je, nakon više nedelja povlačenja sredstava iz banaka, samo u utorak, dan nakon odobrenja produžetka programa, u grčke banke deponovano 700 miliona evra, prenosi Frans pres.

Od početka decembra, kada su zakazani izbori u Grčkoj, iz banaka u toj zemlji povučeno je više od 20 milijardi evra, navodi Blumberg.

Definitivno produženje programa međunarodne finansijske pomoći Grčkoj, posle pozitivne ocene evropgrupe, treba da odobre i parlamenti zemalja članica evrozone, a sutra će se izjasniti parlament Nemačke.

Dan uoči glasanja u donjem domu nemačkog parlamenta, danas su u svojevrsnom test glasanju u nemačkoj vladajućoj partiji, konzervativci kancelarke Angele Merkel velikom većinom podržali grčki program reformi i produženje finansijske pomoći toj zemlji, preneo je Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka program pomoći depoziti vraćanje depozita

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana