EUR 118,26 USD 95,29 CHF 102,60

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 20.02.18. :: 118.2362 rsd

Tekst objavljen: 22.08.2016 12:01        


Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) primoran je da zbog problema sa dobavljačima delova privremeno obustavi proizvodnju svog najpopularnijeg modela "golfa" u svojoj najvećoj fabrici u Nemačkoj, saopštio je portparol VW-a.

VW: Privremeno obustavljamo proizvodnju

Kako je preneo AFP, ova odluka nemačkog autogiganta, koji je u problemima zbog brojnih sudskih procesa sa dobavljačima delova za svoje modele, neće, međutim, uticati na godišnji plan proizvodnje.

Proizvodnja "golfa" biće privremeno obustavljena "od ponedeljka tokom cele sedmice", rekao je portparol Frans presu.

Od oko 815.000 vozila koja su prošle godine proizvedena u VW-a, gotovo 500.000 su bila modeli "golfa" i njegove mini-van verzije "golf sportsvan", podseća francuska agencija.

Kako je ranije saopštio nemački auto-gigant, proizvodnja u najvećoj VW-ovoj fabrici u Volfsburgu je smanjena jer dobavljač delova ne želi da ispoštuje dogovorene obaveze.

"Dobavljač je prekinuo dogovorenu isporuku komponenti. To stvara probleme u proizvodnji u fabrici u Volfsburgu", naveo je VW u sopštenju.

VW, koji poseduje 12 brendova, od "audija" do "poršea", "lamborginija", "škode" i SEAT-a, upao je u septembru prošle godine u najveću krizu do sada, kada je u javnost isplivalo da je u 11 miliona vozila širom sveta ugradio softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

Ostavi komentarPovezane teme:
Golf auto automobili Volkswagen