Tekst objavljen: 07.03.2017 8:58        


Ruska kompanija "Aerodromi regiona", potvrdila je da će učestvovati u nadmetanju za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, objavio je ruski portal konstrakšn ru. 

Za aerodrom Nikola Tesla zainteresovana ruska kompanija

Kako je navedeno na tom portalu, generalni direktor kompanije "Aerodromi regiona" Jevgenij Čudnovski je agencijI Interfaks kazao da su oni i pre tri godine bili zainteresovani da učestvuju na tenderu za izbor strateškog investitora za beogradski aerodrom.

Kompanija "Aerodromi regiona" je deo "Renova grupe" koja je u vlasništvu ruskog biznismena Viktora Vekselberga.

Vlada Srbije i akcionarsko društvo Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, a rok za dostavljanje prijava prvobitno bio je 25. februar, ali je naknadno produžen do 10. marta.

Koncesija se daje za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera.

Prema uslovima koncesije u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda, a to znači da iz trke ispadaju kompanije "ADP" koja je jedan od koncesionara zagrebačkog aerodroma "Pleso", kao i turski konglomerat "TAV" koji upravlja aerodromima u Makedoniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aerodromi regiona koncesija aerodrom nikola tesla ruska kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana