Tekst objavljen: 02.09.2013 12:00        


Loša izolacija, fasada koja opada, prozori koji ne dihtuju su slika i stanje u kojem se nalazi trećina stanova i kuća u Srbiji. Za minimalne popravke potrebno je bar 3.000 evra, što je u uslovima krize za veliki broj vlasnika ogroman novac koji nemaju.

Za male popravke stana malo i 3.000 evra

Čak i ako žele da prodaju svoju nekretninu ona je u proseku jeftinija od 10 do 15 odsto od novogradnje.

Procene su da ulaganje u sređivanje stana ne bi moglo da bude manje od 3.000 evra i to samo za zamenu ulaznih vrata i prozora. Tome, međutim, treba dodati i novac za sređivanje podova, instalacije, kotlarnice ako je ima, krova.

Za većinu građana jedini način da obezbede taj novac je putem kredita, a i on bi morao da bude jako povoljan da bi oni koji imaju niska primanja mogli uopšte da ga otplaćuju.

Vrednost starih stanova i kuća je i na tržištu nekretnina niža od novoizgrađenih objekata. Oni su jeftiniji za 10 do 15 odsto.

- Ukoliko je, međutim, stara zgrada na dobroj lokaciji i dobrog kvaliteta cena ne ide dole. Nekada ljudi više vole da uzmu stari stan nego novi, zato što su mnogi stanovi iz novogradnje loše urađeni. Između 1936. i 1940. godine je period kada su najbolje građene zgrade u Beogradu, tada se vodilo računa o svemu. Te su zgrade su na dobrim mestima i imaju dobru cenu - kaže vlasnik agencije za nekretnine Nedeljko Malinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana