Zvanični kurs Evra za dan 22.06.21. :: 117.5731 rsd
Tekst objavljen: 21.05.2019 13:40        


Tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF-om

Za sada nema poskupljena struje?

Elektroprivreda Srbije nije za sada podnela zahtev za povećanje cene električne energije, izjavio je u ponedeljak ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je za RTS rekao da je tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF-om.

"Međunarodne finansijske institucije uvek preporučuju da Srbja kao zemlja koja ima najnižu cenu električne energije u Evropi da tu cenu koriguje, i mi im uvek kažemo da to mora da bude deo ozbiljnih matematika, analiza", rekao je Antić.

Ponovio je da EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Mi imamo aranžman sa Svetskom bankom i obavezu da razmatramo sve finansijske paramentre koji će garantovat finansijsku održivost Elektroprivrede Srbije i njihove performanse da mogu da investiraju, održavaju sistem. Tako da svake godine mi sa Svetskom bankom imamo matematiku na osnovu koje se analiziraju svi ukupni parametri od naplate, gubitaka, stanja na ukupnom tržištu do efikasnosti upravljanja", rekao je Antić.

Cena elektrčne energije, kako je podsetio, nije povećana 2018. "Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti", zaključio je Antić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
struja poskupljenje struje nema poskupljenja struje MMF Aleksandar Antić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana