Indikativni kurs Evra na dan 01.10.20. :: 117.5783 rsd
Tekst objavljen: 19.08.2017 16:06        


Posle četiri decenije, poslovnica Er Srbije i nekadašnjeg JAT-a prestala je da postoji u Nišu.

Zatvorene sve poslovnice Air Serbije van Beograda

Objekat u Voždovoj ulici u centru grada je potpuno iseljen, a prestao je da radi 1. avgusta. Kako nezvanično saznaju Južne vesti, zatvorene su sve ispostave nacionalne avio-kompanije van Beograda, a bilo ih je, osim u Nišu, u Novom Sadu i Užicu.

U niškoj poslovnici bilo je troje zaposlenih, a iako se avio-karte prodaju preko interneta, predstavništva kompanija služe ukoliko putnici imaju reklamacije ili druge probleme, specijalne zahteve prilikom putovanja i potrebne su im slične usluge.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, taj objekat Er Srbija nije iznajmljivala već je bio u vlasništvu kompanije, a godinama je na izlogu bio veliki prepoznatljiv logo srpske nacionalne kompanije Jat ervejz.

Kompanija je još ranije najavila otpuštanja 30 radnika, što je potvrdio i predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali. Inače, Er Srbija je zajedničko preduzeće Srbije i Etihada iz Ujedinjenih arapskih emirata Emirata, koji je prošle godine bio u gubitku 1,87 milijardi dolara.

Kako su zaposleni u ovoj kompaniji kazali za list Danas, oni veruju da je razlog otpuštanja to što kompanija želi da uveća profit, ali su tvrdili i da smanjenjem obima usluga Er Srbija ide ka statusu loukost prevoznika.

Podsetimo, avioni ove kompanije ne lete iz Niša od 2009. godine, a iako je bilo najava da bi možda mogli ponovo da imaju komercijalne letove sa aerodroma "Konstantin Veliki", to se nije dogodilo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Air Serbia poslovnice aerodrom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana