Tekst objavljen: 19.04.2020 9:00        


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkure Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u vreme epidemije korona virusa završena rekonstrukcija auto-puta od Кuzmina do Batrovaca, odnosno, granice sa Hrvatskom

Završena rekonstrukcija deonice od Batrovaca do hrvatske granice

„Svi veliki infrastrukturni projekti u Srbiji se realizuju i u vreme epidemije korona virusa i danas se u Srbiji gradi oko 520 kilometara puteva i pruga, na kojima je trenutno angažovano 2.600 radnika na koje sam veoma ponosna. Vrednost tih projekata je 2,6 milijardi evra“, izjavila je Mihajlović za RTS, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je i da se radovi izvode na nekoliko novih auto-puteva, kao i u železničkom saobraćaju.

„Grade se Moravski koridor, auto-putevi od Sremske Race do Кuzmina i Ruma-Šabac-Loznica, kao i brza pruga od Beograda do Budimpešte. Pored toga, na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva angažovano je oko 14.000 radnika“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da postoje i poteškoće u realizaciji projekata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Najveći problem nam je nabavka opreme i repro-materijala koji dolazi iz drugih zemalja. Biće promena u dinamici, ali ne očekujemo velika kašnjenja“, katala je ministarka.

Mihajlović je zahvalila građevinarima i svim kompanijama koje se uklapaju sa ovim promenama i rade na važnim projektima.

Ponovila je da je bezbednost radnika i poštovanje svih mera u vreme epidemije na prvom mestu, te da se radi svuda gde postoje uslovi za to.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kuzmin batrovci autoput rekonstrukcija Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana