Zvanični kurs Evra za dan 28.09.20. :: 117.5920 rsd
Tekst objavljen: 15.02.2020 17:00        


Uskoro ističe vremenski period u kojem je produžen kineski prolećni festival, odnosno lunarna nova godina, kao mera tamošnjih vlasti protiv epidemije korona virusa

Zbog korona virusa na posao se vraća manje od petine kineskih radnika

Sve je jasnije da proizvodni kapaciteti u fabrikama još neko vreme neće dostići puni kapacitet, tačnije - prema novom izveštaju - na svoja radna mesta bi trebalo da se vrati manje od 20 odsto zaposlenih.

Izveštaj koje je objavio Digitimes poziva se na neimenovane izvore upućene u samu industriju. Veliki broj proizvođača komponenti za IT industriju odlučio je da produži meru zaustavljanja proizvodnje (zatvorenih pogona) barem do 25. februara.

To je odluka koja je doneta zbog činjenice da trenutno nema naznaka o smirivanju situacije oko epidemije korona virusom (odnedavno poznat i kao 2019-nCoV). Osim u matičnoj Kini slična situacija bi mogla biti zabeležena i u tajvanskim postrojenjima.

Očekuje se da bi sve navedeno moglo uticati na mnoge proizvođače, kao što je Foxconn, kao glavnog Eplovog dobavljača, te kompaniju MediaTek koja već sad predviđa globalni pad prodaje 5G mobilnih uređaja upravo zbog ove epidemije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
povratak na posao kina korona virus it sektor epidemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana