Na dobošu placevi, njive i vinogradi

Objavljeno: 04.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik

Uz stanove i poslovne objekte na dobošu je i zemljište, trajna vrednost koju, za razliku od zgrada, ne može srušiti ni potres, ni zub vremena. Na portalu Doboš oglašeno je desetak parcela u Vojvodini, čijom prodajom banke poverioci na osnovu Zakona o hipoteci pokušavaju da naplate dugovanja svojih dužnika.

U proteklih nekoliko dana u Novom Sadu su bile oglašene četiri ponude za kupovinu njiva, placeva i vinograda. Samo Pro Kredit banka je nudila četiri parcele - njive u građevinskoj zoni od po 13, 5 i 11 ari za oko 33.000 evra. Iako su nekretnine procenjene na daleko veću vrednost, na drugoj javnoj prodaji cena je pala na samo 30 procenata od vrednosti.

Ista banka u Futogu prodaje dva vinograda od po 160 i 1.800 kvadrata i dve njive od po 800 kvadrata, po početnoj ceni od oko 159.000 evra. U oglasu se napominje da je na ovom zemljištu po Generalnom planu Futoga predviđena stambena izgradnja novog centra mesta, a zemljište je ograđeno čeličnim stubovima i pletenom žicom i ima kliznu čeličnu kapiju. Takođe se navodi da ne postoji zagađenje terena, nema deponija, ni rizika od poplave.

Kredi agrikol banka oglasila je aukcijsku prodaju sedam ari zemljišta u Sremskoj Kamenici, odnosno Paragovu s neuknjiženim stambenim objektom i dva poslovna, te voćnjakom od oko dva ara i neuknjiženom radionicom od 109 kvadrata po ceni od 109.900 evra, uz jemstvo od pet procenata procenjene vrednosti nekretnina.

U Subotici Folks banka prodaje poljoprivredno zemljište od 33 ara koje se nalazi u graničnom pojasu, koje je od glavnog magistralnog puta Subotica - Kelebija udaljeno pedesetak metara, a 200 metara od graničnog prelaza. Parcela je uknjižena, ima struju i vodu i, kao se navodi, odlične razvojne mogućnosti. Cena je stvar pogodbe.

Svaki dan se, na žalost, povećava broj nepokretnosti koje banke nude kupcima, kako bi naplatile dugove njihovih bivših vlasnika. Međutim, koliko god da je cena nekretnina niža od tržišne, posebno ako se radi o drugoj javnoj ponudi, kupaca je malo, jer kriza steže obruč, a, što je najgore, ekonomisti prognoziraju još teže dane.

 Salaš za 5.000 evra

Oportjuniti banka u Tavankutu kod Subotoce nudi salaš (sa dve sobe, kuhinjom, ostavom, predsobljem, pomoćnim objektima, nedovršenim ovčarnikom), zemljište i njive koji se prostiru na 57 ari, sve za 5.290 evra. Pro kredit banka u Pančevu prodaje poljoprivredno zemljište od 15 ari za 15.178 evra, a Rajfajzen banka traži 200.000 evra za parcelu u industrijskoj zoni Hemofarma u Vršcu, gde je po DUP-u predviđen megamarket, ulični front širine 35 metara, s mogućnosti proširenja za još 256 ari. Vojvođanska banka prodaje zemljište u Starim Banovcima, opština Stara Pazova, udaljeno oko tri kilometra od centra, 20 kilometara od Beograda i dva kilometra od Dunava. Cena - dogovor. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana