Beograd dobija hotel sa pet zvezdica

Objavljeno: 13.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Rekonstrucija hotela Kontinental u Beogradu počeće u ponedeljak 16. jula i nakon renoviranja taj hotel će poslovati pod imenom Kraun plaza.

Radovi na rekonstrukciji trebalo bi da traju godinu dana, tako da se otvaranje hotela Kraun plaza očekuje u septembru 2013. godine, kažu u Delta holdingu.

Investicija je vredna 25 miliona evra. Spoljašna strana hotela koja je "prepoznatljiva već 33 godine", će, kako se navodi, ostati ista, ali će unutrašnjost u potpunosti biti renovirana a biće proširen i kapacitet kongresnih sala, ali i spa centra.

- Ciljna grupa su poslovni ljudi, konferencijski turizam, a to je ono što Beogradu nedostaje, ali i turisti koji oraganizovano posećuju glavni grad Srbije - navode u Delta holdingu.

Kapacitet hotela koji se nalazi na Novom Beogradu, će posle rekonstrukcije imati 420 soba (120 luksuznih, kao i 14 apartmana, među kojima su dva predsednička).

- Beograd će nakon rekonstrukcije dobiti hotel sa pet zvezdica koji će i gostima i žiteljima glavnog grada pružiti jedinstvenu uslugu, komfor i raznovrsnost sadržaja - navode u Delta holdingu, koji je vlasnik hotela Kontinental.

Delta holding je kupio hotel Kontinental na javnom tenderu aprila 2008. godine.

Po ugovoru o prodaji, kupac je bio obavezan da hotel rekonstruiše u roku od tri godine, ali mu je avgusta prošle godine odobren novi rok koji ističe krajem 2012. godine.

Kraun plaza jedan od brendova Interkontinental hotel grupe koja je poslednjih godina najviše ulagala u razvoj tog brenda, a upravlja i brendovima Holidej in, Holidej in ekspres, Interkontinetal, Indigo. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana