Španci zbog krize zaključavaju i kontejnere

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica

Administracija severoistočnog španskog grada Đirone je saopštila da će postaviti katance na kontejnere ispred supermarketa da bi sprečila ljude da u njima traže hranu, što je sve češća pojava u vreme rastuće ekonomske krize.

Opštinska vlast je saopštila da je donela ovu odluku uz konsultovanje sa vlasnicima supermarketa “zbog rizika po zdravlje od konzumiranja hrane bačene u kontejnere i socijalne uzbune koju ta pojava izaziva”.

Administracija je uspostavila sistem obaveštavanja kako bi usmerila ljude kojima je potrebna hrana na distrubucione centre gde mogu da dobiju prehrambene pakete sa osnovnim namirnicama.

- U ovom trenutku imamo samo jedan kontejner sa katancem ispred jednog supermarketa, za hranu čiji je rok važenja istekao, kako je ne bi uzeli beskućnici - izjavio je portparol opštinske uprave.

Grad je postigao sporazum sa tri velika supermarketa o postavljanju katanaca i nada se da će se u akciju uključiti još velikih prodavnica.

Španija je suočena sa drugom recesijom u poslednje četiri godine i stopom nezaposlenosti od skoro 25 odsto posle kolapsa tržišta nekretnina 2008. godine. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana