Tekst objavljen: 14.09.2012 16:05        


Porodica vlasnika "Habitfarma" Radosava i Duška Sekulića, osumnjičenih za malverzacije prilikom dodele kredita "Agrobanke", saopštila je da od hapšenja 25. avgusta do danas nisu dali bilo kakav iskaz i nisu se izjasnili o navodima iz krivične prijave zbog zdravstvenog stanja u kome se nalaze.

Afera Agrobanka: Sekuliće niko ništa nije pitao

U saopštenju koje je potpisala supruga i majka uhapšenih Radosava i Duška, kao i branioci okrivljenih, navodi se da oni nisu dali iskaz ni u pogledu bilo kakvih predloga nadležnim organima u odnosu na njihov statusu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih.

Porodica je istakla da se Radosav i Duško Sekulić nisu izjašnjavali kao okrivljeni zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, da je kod Duška došlo do pogoršanja zbog boravka u zatvorskim uslovima i nemogućnosti adekvatnog lečenja, a da je Radosav zbog bolesti od koje se leči u poslednjih 20 godina nesposoban da učesvtuje u krivičnom postupku.

Predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić uhapšen je 8. avgusta zajedno sa još osam osoba u istrazi u aferi malverzacija sa kreditima.


- Zdravlje Radosava Sekulića je i dalje teško, pa je neizvesno njegovo dalje učešće u krivičnom postupku, a od Tužilaštva se očekuje određivanje komisije lekara, sudskih veštaka koji bi dali procenu o njegovim sposobnostima - navela je porodica.

U saopštenju je navedeno da je zdravlje Radosava Sekulića izloženo riziku pogoršanja zbog neadekvatnih uslova lečenja i da je zadobio tešku telesnu povredu, odnosno prelom krova lobanje.

Vlasnik "Habitfarma" Radosav Sekulić i njegov sin Duško uhapšeni su 25. avgusta, zajedno sa još sedam osumnjičenih za nezakonitosti prilikom dodele kredita "Agrobanke" koja je pretrpela gubitak od oko 300 miliona evra.

Sekulići se terete da je njihova i povezane firme uzele kredit od "Agrobanke" u iznosu od 40 do 50 miliona evra koji nikada nije vraćen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
habitfarm afera afera agrobanka agrobanka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana