Tekst objavljen: 05.09.2012 10:00        


Ruskoj Sberbanci ponuđena je Agrobanka u vidu strateškog partnerstva, izavio je ministar rudarstva Milan Baćević i dodao da se odgovor te banke očekuje za 10 dana

Agrobanka možda uskoro pod vođstvom Sberbanke?

- Postoji odluka borda direktora da u naredne dve godine Sberbanka ništa ne kupuje, ali mi im ni ne nudimo prodaju, već strateško partnerstvo - pojasnio je Bačević, posle sastanaka koje je imao u Moskvi.

Sberbanka je inače već prisutna na tržištu Srbije kroz vlasništvo u Volks banci koju je preuzela pre nekoliko meseci.

Baćević je izjavio da je na Komitetu izneo predlog Srbije da se ruskim partnerima ponudi smederevska železara za dolar, za koliko je Vlada Srbije svojevremeno preuzela od US Steel-a.

Prema njegovim rečima, postoji kompanija koja je zaintersovana za železaru, ali nije zeleo da otkrije o kojoj se kompaniji radi.  Samo je kratko naveo da se radi o kompaniji koja je "vezana za neke druge poslove u Srbiji".

Prema njegovim rečima, za železaru je pokazao interesovanje i ukrajinski Donjeck.

- Ruski privrednici vide svoju šansu u saznanju da je železara u dobrom stanju i da je njena oprema ruska -  objasnio je Bačević.

Jedna od ideja je da potencijalni ruski kupac dogovori sa kragujevackim Fijatom koji je jedan od korisnika čelika iz železare plasman fijatovih vozila na rusko tržište. To bi nama rešilo niz problema, tim pre što železara radi na tihom hodu i država daje 150. 000 evra mesečno za te svrthe, naveo je Bačević i dodao da bi, s druge strane, bilo skupo i ponovno pokretanje tog procesa.

Baćević je rekao da su u razgovorima pokrenuta i neka sporna pitanja, kao što je pitanje dugovanja Srbijagasa Gaspromu. Ministar rudarstva je u Moskvu doputovao juče, a posetu završava sutra.




 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
partnerstvo sa Rusima prodaja banke strateško partnerstvo agrobanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana